x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu: Lumea trebuie să se unească împotriva Hamas, cum a făcut-o cu ISIS și naziștii

Netanyahu: Lumea trebuie să se unească împotriva Hamas, cum a făcut-o cu ISIS și naziștii

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2023   •   18:26
Netanyahu: Lumea trebuie să se unească împotriva Hamas, cum a făcut-o cu ISIS și naziștii
Sursa foto: Hepta

Benjamin Netanyahu, premierul Israrlului, a ținut un discurs, luni, în Knesset, Parlamentul unicameral israelian, și a transmis că întreaga lume ar trebui să fie alături de Israel împotriva Hamas, așa cum a fost împotriva ISIS, dar și a naziștilor, potrivit The Guardian.

Prim-ministrul israelian aduce în vedere că Hamas, alături de gruparea teroristă Hezbollah și Iranul, vor să arunce Orientul Mijlociu într-un „abis al haosului”.

„Există multe întrebări legate de dezastrul care s-a abătut asupra noastră acum 10 zile. Vom investiga fiecare aspect în detaliu. Națiunea este unită spre un singur obiectiv, victoria. Vom triumfa pentru că este vorba despre însăși existența noastră în această regiune, care este plină de forțe întunecate. Hamas face parte din axa răului formată din Iran și Hezbollah. Acestea urmăresc să arunce Orientul Mijlociu într-un abis al haosului”, a spus Netanyahu.

Netanyahu mai spune că Hamas este noua versiune a nazismului și că statul Israel va face eforturi de recuperare a ostaticilor.

„Acum, mulți din întreaga lume înțeleg cu cine se confruntă Israelul. Ei înțeleg că Hamas reprezintă o nouă versiune a nazismului. Așa cum lumea s-a unit pentru a învinge naziștii și ISIS, tot așa trebuie să se unească pentru a învinge Hamas. Nu vom renunța la eforturile noastre de a ne aduce frații și surorile înapoi”, a spus Netanyahu, adresându-se în Knesset.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu hamas