x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlinul face apel la cele două tabere din Ucraina să respecte acordul de ieşire din criză

Berlinul face apel la cele două tabere din Ucraina să respecte acordul de ieşire din criză

de Agerpres    |    22 Feb 2014   •   15:53

 Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a făcut apel sâmbătă la guvernul şi la opoziţia din Ucraina să respecte acordul de ieşire din criză, potrivit unui comunicat al ministerului, citat de AFP.

'Depinde de acum înainte de cele două părţi implicate în conflict - atât de guvern, cât şi de opoziţie - de a respecta ceea ce s-a convenit şi de a începe să se consolideze un raport de încredere', a explicat şeful diplomaţiei germane.

'Situaţia rămâne foarte fragilă', a subliniat Steinmeier, pentru care prioritatea este 'mai ales să angajeze discuţiile pentru a forma un guvern provizoriu (...) cel mai important lucru pentru a da Ucrainei un guvern stabil acceptat de ambele părţi'. 'Noi am oferit un cadru, dar ceea ce va fi realizat în acest cadru ţine de ucraineni, de conducerea politică actuală şi de opoziţie, care au astăzi şansa să se apropie în baza acordului (...) Este poate ultima şansă de a se ajunge la o evoluţie paşnică pentru viitorul Ucrainei', a insistat el.

Opoziţia a început sâmbătă să pună mâna pe pârghiile puterii în Ucraina, făcând apel la parlament să voteze demiterea preşedintelui Viktor Ianukovici, care a părăsit Kievul şi a cărui înlăturare pare din ce în ce mai inevitabilă, notează AFP. Pe de altă parte, deputaţii au votat eliberarea imediată a opozantei încarcerate Iulia Timoşenko.

×
Subiecte în articol: criza ucraina