x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlinul salută decizia CC: Acum vom observa cum evoluează cu adevărat situaţia politică

Berlinul salută decizia CC: Acum vom observa cum evoluează cu adevărat situaţia politică

22 Aug 2012   •   14:45
Berlinul salută decizia CC: Acum vom observa cum evoluează cu adevărat situaţia politică

Guvernul german a salutat miercuri decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, care a marcat un esec al incercarii de destituire a presedintelui Traian Basescu de catre Guvernul de centru-stanga, calificand-o drept o "sansa" pentru statul de drept in aceasta tara.

"Guvernul federal saluta aceasta decizie clara a Curtii Constitutionale romane", a declarat, conform AFP, purtatorul de cuvant al Guvernului german, Steffen Seibert, in cadrul unei conferinte de presa obisnuite, la Berlin.

Berlinul "asteapta de-acum ca aceasta decizie sa fie respectata de catre toate partile, lucru anuntat de catre premierul Ponta chiar inainte de luarea deciziei. Acum, el va fi judecat asupra actelor sale", a continuat Steffen Seibert.

"Capacitatea de functionare a institutiilor politice, increderea cetatenilor romani in democratie si respectarea statului de drept sunt restabilite. Acesta este lucrul care intereseaza Uniunea Europeana, iar din punctul de vedere al Cancelariei germane, decizia Curtii Constitutionale ofera o sansa in acest sens", a adaugat purtatorul de cuvant.

"Acum, in acord cu partenerii nostri europeni si institutiile UE, noi vom observa cum evolueaza cu adevarat situatia politica din Romania", a mai spus Seibert.

×