x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi a adormit în timpul slujbei de beatificare a Papei

Berlusconi a adormit în timpul slujbei de beatificare a Papei

de Carmen Plesa    |    02 Mai 2011   •   19:27
Berlusconi a adormit în timpul slujbei de beatificare a Papei
Sursa foto: /www.ilfattoquotidiano.it

Dormea, medita sau se ruga? Premierul italian Silvio Berlusconi a fost singurul din loja oficială care nu s-a ridicat de pe scaun într-unul dintre momentele ceremoniei de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea, desfă­şu­rată duminică la Roma.

În imaginile surprinse de un ca­meraman al postului Sky Italia, dar şi de un fotograf al ziarului Il Fatto Quotidiano, Berlusconi, în vârstă de 75 de ani, cască şi se... reculege, cu ochii perfect închişi, aşezat în scaunul său din loja oficială, între un reprezentant al Vaticanului şi preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano. Nici cei peste un milion şi jumătate de pelerini strânşi în Piazza San Pietro, nici camarazii şi adversarii politici prezenţi şi ei în lojă, şi nici slujba ţinută de actualul Papă, Benedict al XVI-lea, nu l-au deranjat pe premier, care a continuat să stea cu ochii închişi şi capul dat pe spate când cei din jur s-au ridicat.

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a fost cel care s-a sesizat primul, după câteva secunde bune, că premierul continuă să se reculeagă profund în scaunul său şi tot el a fost cel care l-a reconectat pe Berlusconi la realitate, adresându-i câteva cuvinte. Dacă o parte a presei it­aliene a criticat noua ispravă a lui Berlusconi, celebru deja pentru gafele sale de protocol, o altă parte s-a distrat încercând să ghicească ce l-a obosit atât de tare pe premier de a fost luat de somn chiar în timpul ceremoniei de beatificare.

Cele mai multe ipoteze au vizat o obositoare petrecere "bunga-bunga", cu tinere dezbrăcate. Alţi jurnalişti au presupus că Silvio Berlusconi a muncit din greu la vreun proiect de lege în noaptea de dinaintea ceremoniei, iar unii comentatori au opinat că premierul a adormit de plictiseală sau a fost lovit de vreo re­velaţie mistică tot gândindu-se la Papa Ioan Paul al II-lea.

×