x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi cere justiţiei să interzică publicarea unor fotografii făcute în vila sa

Berlusconi cere justiţiei să interzică publicarea unor fotografii făcute în vila sa

30 Mai 2009   •   00:00
Berlusconi cere justiţiei să interzică publicarea unor fotografii făcute în vila sa

Şeful guvernului italian Silvio Berlusconi, implicat în scandalul Noemi, a cerut autorităţilor competente să blocheze publicarea fotografiilor făcute la diverse petreceri în vila sa din Sardinia, negociate acum de un fotograf cu diverse reviste.



Silvio Berlusconi s-a adresat în scris, acum trei zile, Autorităţii pentru protejarea vieţii private, solicitând blocarea negativelor unui fotograf din Sardinia care ar încerca să le vândă mai multor reviste italiene sau străine, scriu ziarele La Stampa şi Il Corriere della Sera, acesta din urmă redând integral conţinutul scrisorii. Fotografiile, circa  700 , "arată evenimente mondene organizate în splendida vilă Porto Rotondo din Sardinia", "grădinile în care se află fete în bikini sau cu sânul dezgolit, altele sub duş în aer liber, altele îmbrăcate alături de Berlusconi în curtea interioară a reşedinţei pentru invitaţi", afirmă Il Corriere.

Ziarul cu cel mai mare tiraj din Peninsulă afirmă că aceste fotografii au imortalizat, de asemenea, petrecerea de Anul Nou, la care ar fi participat şi Noemi, minoră atunci, şi a cărei relaţie cu Berlusconi, încă nu se ştie de ce natură, continuă să agite viaţa politică, devenind şi una din cauzele cererii de divorţ a soţiei premierului italian, Veronica Lario. În scrisoarea sa adresată Autorităţii pentru protejarea vieţii private, Berlusconi consideră că invitaţii săi au fost fotografiaţi "prin intruziune" în momente "private, permise în totalitate şi fără niciun interes sau conotaţie deosebită, în timp ce se aflau în interiorul locuinţelor puse la dispoziţia lor".

Aceste fotografii au fost făcute "în mai multe locuri, afară, care nu pot fi calificate drept domiciliu privat", s-a apărat fotograful, Antonello Zappadu, într-o scrisoare publicată de Il Corriere. În 2007, Antonello Zappadu vânduse deja revistei "Oggi" fotografii care îl arătau pe Silvio Berlusconi, în aceeaşi vilă, în compania a cinci tinere femei dintre care unele stăteau pe genunchii lui, sau mergând ţinându-se de mână cu două dintre ele.

×
Subiecte în articol: externe berlusconi