x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden face schimbări încă din prima zi

Biden face schimbări încă din prima zi

18 Ian 2021   •   18:00
Biden face schimbări încă din prima zi
Sursa foto: Agerpres

Joe Biden nu vrea să piardă timpul și a promis să semneze numeroase ordine executive încă din prima zi a preşedinţiei sale, remarcă AFP.

Schimbările climatice, pandemia, criza economică, nedreptăţile rasiale şi sociale din Statele Unite „necesită acţiuni urgente”, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, viitorul şef de cabinet al liderului de la Casa Albă, Ron Klain.

„Preşedintele ales Biden va acţiona nu doar pentru a repara cele mai grave daune ale administraţiei Trump, ci şi pentru a permite ţării să avanseze”, a comentat el, citând în special intenţia acestuia de a reduce SUA în acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Provocările cu care se va confrunta Joe Biden sunt numeroase, SUA apropiindu-se de pragul de 400.000 de decese provocate de COVID-19, pandemie a cărei extindere pare să fi scăpat de sub control, cu peste un milion de noi cazuri noi pe săptămână.

De asemenea, economia americană a fost grav afectată de pandemie, 10 milioane de locuri de muncă fiind pierdute de la debutul acesteia. Biden a anunţat deja un nou plan de 1,9 trilioane de dolari, care ar trebui să scoată SUA din cea mai gravă criză după cea din anii 1930.

 

×
Subiecte în articol: ​​​​​​​Joe Biden