x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden se ia de Putin. Rusia, acuzată că vrea să se amestece în alegerile din 2022

Biden se ia de Putin. Rusia, acuzată că vrea să se amestece în alegerile din 2022

28 Iul 2021   •   10:00
Biden se ia de Putin. Rusia, acuzată că vrea să se amestece în alegerile din 2022
Sursa foto: Agerpres

Preşedintele SUA, Joe Biden, a reproşat marţi Rusiei că încearcă să perturbe alegerile legislative din 2022 din Statele Unite, prin răspândirea „dezinformării”, informează AFP.

„Uitaţi-vă la ceea ce face deja Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Aceasta este o încălcare pur şi simplu a suveranităţii noastre”, a afirmat Biden în cursul unei deplasări la Biroul direcţiei de informaţii naţionale, lângă Washington, referindu-se la informaţii pe care le primeşte pe acest subiect în cursul unei informări zilnice.

Preşedintele american l-a criticat şi pe omologul său rus Vladimir Putin. Preşedintele rus „are o problemă reală, este la conducerea unei economii care are arme nucleare şi puţuri cu petrol şi nimic altceva”, a menţionat Joe Biden, adăugând: „aceasta îl face şi mai periculos, în opinia mea”.

Preşedintele SUA şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la intensificarea atacurilor cibernetice, inclusiv prin „ransomware”, care constă în introducerea în reţele a unui program pentru a-i cripta datele, cerând apoi o răscumpărare, cel mai adesea în bitcoin, în schimbul decriptării.

„Dacă ne aflăm în război, într-un adevărat război armat, cu o altă mare putere, aceasta va fi din cauza unui atac cybernetic”, a spus preşedintele SUA.

În toamna anului 2022, urmează să aibă loc în SUA aşa-numitele alegeri „de mijloc de mandate” în care toate locurile din Camera Reprezentanţilor şi o treime din locurile din Senat sunt reînnoite.

×
Subiecte în articol: Joe Biden