x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden către Netanyahu despre atacul spitalului din Gaza: Se pare că a fost făcută de cealaltă echipă

Biden către Netanyahu despre atacul spitalului din Gaza: Se pare că a fost făcută de cealaltă echipă

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   14:30
Biden către Netanyahu despre atacul spitalului din Gaza: Se pare că a fost făcută de cealaltă echipă
Sursa foto: hepta

Președintele SUA, Joe Biden, s-a declarat „indignat” de atacul asupra spitalului din Gaza și a sugerat că responsabilitatea tragediei aparține organizației Hamas. Se pare că a fost făcută de cealaltă echipă, nu de voi, i-a spus Biden, premierul israelian, potrivit Reuters.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat miercuri că Washingtonul va oferi Israelului tot ce are nevoie pentru a se apăra în timpul războiului împotriva grupului Hamas.

Biden se află în Israel și s-a întâlnit deja cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Președintele SUA a declarat că Hamas este mai rău decât Statul Islamic pentru uciderea civililor israelieni în atacul surpriză din 7 octombrie.

Joe Biden s-a declarat „trist și indignat" de explozia produsă marți la un spital din Fâșia Gaza, care, potrivit Hamas, a ucis sute de persoane.

„Pe baza a ceea ce am văzut, se pare că a fost făcută de cealaltă echipă, nu de voi. Dar sunt mulți oameni care nu sunt siguri, așa că avem multe, trebuie să depășim multe lucruri", a spus Biden în timpul discuției cu Netanyahu.

Israelul spune că explozia a fost cauzată de o rachetă palestiniană defectă, dar Hamas neagă acest lucru.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden spital hamas