x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul morţilor din cauza E.coli a ajuns la 19.

Bilanţul morţilor din cauza E.coli a ajuns la 19.

05 Iun 2011   •   07:06
Bilanţul morţilor din cauza E.coli a ajuns la 19.

Bacteria care a afectat pana acum 12 tari europene a ajuns si in Statele Unite, unde sase cetateni americani, dintre care doi militari stationati in Germania, prezinta semnele unei contaminari cu E. acoli. Cu toate acestea Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca raspandirea bacteriei a fost stabilizata.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca, in trecut, s-au mai intalnit cazuri izolate de contaminare cu tulpina bacteriei E. coli.

Epidemia a provocat deja 19 morti in Europa, scrie antena3.ro. Rusia a anuntat ca va stopa importurile de legume din tarile Uniunii Europene, insa Comisia Europeana a spus ca acest lucru este impotriva principiilor Organizatiei mondiale a comertului.

Primul-ministru Vladimir Putin a promis ca va verifica validitatea embargoului, precizand insa ca sanatatea rusilor este mai presus de norme.

Cercetatorii chinezi au declarat ca bacteria este rezistenta la opt clase de antibiotice. Ei vor colabora cu oameni de stiinta din Germania pentru descoperirea unui antidot. Sursa epidemiei nu a fost inca descoperita.

×
Subiecte în articol: germania epidemie e.coli bacteria e.coli