x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bill Clinton a ajuns pe masa de operatie

Bill Clinton a ajuns pe masa de operatie

07 Sep 2004   •   00:00

In plina campanie electorala pentru Casa Alba, americanii au uitat de cei doi candidati in favoarea unuia dintre cei mai iubiti fosti presedinti. Rugaciunile lor se indreapta spre Bill Clinton, care a suferit ieri o dificila interventie chirurgicala.

IRINA CRISTEA

La spitalul New York Presbytarian, cea mai buna echipa de medici a inceput ieri, in jurul orei locale 7:45 (14:45, ora Romaniei), o complicata interventie chirurgicala pe cord asupra unui bolnav celebru. Pacientul a fost Bill Clinton, unul dintre cei mai populari lideri care au ocupat, mai mult sau mai putin potrivit cerintelor functiei supreme in stat, Biroul Oval de la Casa Alba.

Clinton era internat la Presbytarian inca de vineri, in urma unei crize cardiace. Interventia careia i-a fost supus a fost un bypass triplu sau cvadruplu, menit sa restabileasca circulatia normala a sangelui in arterele coronariene si a durat aproximativ patru ore.

S-A TERMINAT CU BINE. "Operatia fostului presedinte Bill Clinton s-a derulat cu bine, s-a incheiat cu succes, iar acum presedintele se odihneste", a sunat comunicatul comun dat publicitatii de spitalul Presbytarian si de biroul de presa al lui Clinton. In text se mentiona ca echipa care a realizat interventia se va pune in scurt timp la dispozitia jurnalistilor pentru o scurta conferinta de presa.

GHINION. Operatia a avut loc intr-un moment cum nu se poate mai nefericit pentru democrati. Ei contau pe Bill Clinton, considerat un pion important in campania electorala a candidatului democrat la Casa Alba, John Kerry. Popularitatea si credibilitatea fostului presedinte ar fi fost un atu pentru Kerry, care are mare nevoie de o minune pentru a recupera decalajul fata de contracandidatul sau, actualul presedinte George W. Bush.

Dupa operatie vor urma cateva saptamani de convalescenta in care Clinton nu va putea sa-l sprijine direct pe colegul sau de partid. Cu toate acestea, chiar cu o zi inainte sa ajunga pe masa de operatie, Clinton a avut o discutie telefonica de o ora si jumatate cu Kerry. Sfatul pe care i l-a dat Clinton, de pe patul de spital, a fost: "Nu mai aduce in discutie razboiul din Vietnam!".
×
Subiecte în articol: externe bill clinton clinton