x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Blair, plin de tupeu şi manipulare cinică

Blair, plin de tupeu şi manipulare cinică

de Sînziana Stancu    |    01 Mar 2010   •   00:00

Fostul premier britanic Tony Blair, care s-a alăturat necondiţionat Statelor Unite în declanşarea ofensivei în Irak, a fost aspru criticat de familiile militarilor care şi-au pierdut viaţa în acest război.



Tony Blair a fost criticat după informaţia potrivit căreia ar fi suferit de depresie din cauza războiului, scrie Daily Express. Părinţii militarilor ucişi în Irak l-au acuzat de "manipulare cinică", pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta ar fi suferit o depresie după începerea războiului, publicate de Andrew Rawley, într-o recentă carte.

VULPE CU PĂRUL SCHIMBAT
Autorul acesteia descrie cu lux de amănunte stările dificile prin care a trecut fostul premier, care a fost atât de afectat de haosul din Irak, încât se trezea transpirat noaptea, situaţie cunoscută doar de cei mai apropiaţi colaboratori ai săi.

"Are tupeu. A trimis militarii acolo. Încearcă doar să obţină milă. Este o manipulare cinică", a declarat mama unui militar ucis în 2004."Depresia lui nu se compară nici pe departe cu cea a familiilor care şi-au pierdut copiii în acest război", a comentat părintele unui militar ucis în 2003. Dar versiunea lui Rawnsley asupra evenimentelor este contrazisă total de declaraţiile lui Blair făcute în cadrul audierilor comisiei Chilcot, în ianuarie, când fostul premier britanic a declarat că nu are "nici un regret" cu privire la intrarea în război.

×
Subiecte în articol: externe