x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Blinken condamnă Iranul pentru incitare la violenţă după atacul suferit de Salman Rushdie

Blinken condamnă Iranul pentru incitare la violenţă după atacul suferit de Salman Rushdie

15 Aug 2022   •   10:46
Blinken condamnă Iranul pentru incitare la violenţă după atacul suferit de Salman Rushdie

Secretarul de stat Antony Blinken a condamnat Iranul pentru incitarea la violenţă împotriva scriitorului Salman Rushdie, care a fost înjunghiat vineri de un fanatic religios. „Instituţiile statului iranian au incitat la violenţă împotriva lui Rushdie de generaţii”, a spus Blinken.

Secretarul de stat Antony Blinken a condamnat Iranul pentru incitarea la violenţă împotriva scriitorului Salman Rushdie, înjunghiat de mai multe ori vineri înainte de susţinerea unei prelegeri în New York.

„În timp ce oamenii legii continuă să investigheze atacul, unii încearcă să submineze aceste drepturi, inclusiv prin discursuri la ură şi incitare la violenţă. În mod specific, instituţiile de stat iraniene au incitat la violenţă împotriva lui Rushdie de generaţii, iar mass-media afiliată statului s-a lăudat recent cu atentatul asupra vieţii lui. Acest lucru este dispreţuitor”, a declarat Blinken.

Cartea lui Rushdie din 1988 intitulată „Versurile satanice”, a generat controverse în Iran, atunci când ayatollah Ruhollah Khomeini a emis o fatwa, sau hotărâre, prin care se solicita moartea autorului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salman rushdie antony blinken