x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Blinken în Orientul Mijlociu, în încercarea de a obține o încetare a focului în Gaza

Blinken în Orientul Mijlociu, în încercarea de a obține o încetare a focului în Gaza

de Redacția Jurnalul    |    19 Aug 2024   •   10:30
Blinken în Orientul Mijlociu, în încercarea de a obține o încetare a focului în Gaza
Sursa foto: Hepta

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a sosit duminică la Tel Aviv, în cadrul unui nou turneu în Orientul Mijlociu pentru a milita pentru o încetare a focului în Gaza.

Hamas a ridicat îndoieli cu privire la misiunea lui Blinken, la doar câteva ore după ce secretarul de Stat american a aterizat, acuzând Israelul de subminarea eforturilor sale, scrie Reuters.

Grupul militant palestinian a declarat că îl consideră pe prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, responsabil pentru „zădărnicirea eforturilor mediatorilor”, întârzierea unui acord și expunerea ostaticilor israelieni din Gaza la aceeași agresiune cu care se confruntă palestinienii.

Aflat la a noua sa călătorie în regiune de la începutul războiului, în octombrie, Blinken se va întâlni luni cu înalți lideri israelieni, inclusiv cu Netanyahu, a declarat un înalt oficial al Departamentului de Stat.

După Israel, Blinken va continua drumul spre Egipt.

Discuțiile pentru încheierea unui acord privind un armistițiu și returnarea ostaticilor deținuți în Gaza se află acum într-un „punct de inflexiune”, a declarat reporterilor un înalt oficial al administrației Biden în drum spre Tel Aviv. „Credem că acesta este un moment critic”, a spus oficialul.

Țările mediatoare - Qatar, Statele Unite și Egipt - nu au reușit până în prezent să reducă suficient diferențele pentru a ajunge la un acord în luni de negocieri, iar violențele au continuat fără încetare în Gaza duminică.

Atacurile israeliene au ucis duminică cel puțin 21 de persoane în Gaza, au anunțat autoritățile sanitare palestiniene, inclusiv șase copii și mama lor într-un atac aerian asupra unei case din orașul central Deir Al-Balah. Cel mai mic avea 18 luni, a declarat pentru Reuters bunicul lor, Mohammed Khattab, în timp ce rudele se adunau în jurul cadavrelor, învelite în giulgiuri albe.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×