x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boc spune că a trăit la Mormântul Sfânt un moment magic, Udrea a lăsat acatiste la Zidul Plângerii

Boc spune că a trăit la Mormântul Sfânt un moment magic, Udrea a lăsat acatiste la Zidul Plângerii

23 Noi 2011   •   19:20
Boc spune că a trăit la Mormântul Sfânt un moment magic, Udrea a lăsat acatiste la Zidul Plângerii

Premierul Emil Boc a declarat in aceasta seara ca vizita efectuata la Mormantul Sfant i-a permis sa traiasca un “moment spiritual magic' de care te poti bucura o singura data in viata si care nu se uita niciodata. “Am avut un scurt moment in care, ca orice crestin, am putut sa ma bucur si sa traiesc momente unice vizitand locurile sfinte. Este un lucru pe care nu-l uiti niciodata si poate ai doar o singura data aceasta sansa in viata', a spus Boc, citat de Mediafax.

La randul sau, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, aflata in delegatia premierului, a spus jurnalistilor ca a lasat acatiste la Zidul Plangerii, ca si in vizita sa anterioara la Ierusalim, cand dorintele formulate i s-au si indeplinit.Premierul Emil Boc si ministrii care il insotesc in vizita in Israel au mers in aceasta seara in Orasul Vechi din Ierusalim si au vizitat Mormantul Sfant, oprindu-se in final la Zidul Plangerii, fiind atent supravegheati de fortele de securitate israeliene pe parcursul intregului drum. Impreuna cu delegatia de ministri, Boc s-a oprit la un magazin din Orasul Vechi si a cumparat 33 de lumanari, pe care le-a aprins la Mormantul Sfant. Conform traditiei, cele 33 de lumanari, semnificand varsta la care a fost crucificat Iisus Hristos, au fost aprinse la Mormantul Sfant si luate acasa de premier.

Alaturi de lumanari, Boc a cumparat mai multe iconite si cruciulite. La Zidul Plangerii, Boc s-a recules asezandu-se pentru cateva minute pe scaun, alaturi de ministrii Borbely, Ritli, Baconschi, Tabara si Funeriu, la fel procedand in spatiul rezervat femeilor ministrii Elena Udrea si Sulfina Barbu si secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu. Seful Guvernului se afla astazi si maine la Ierusalim, pentru sedinta interguvernamentala romano-israeliana.

×
Subiecte în articol: Israel zidul plangerii emil boc