x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boicotul / Gyurcsany face atmosfera

Boicotul / Gyurcsany face atmosfera

de Ana Ilie    |    01 Mar 2006   •   00:00
Boicotul / Gyurcsany face atmosfera

Premierul socialist ungar Ferenc Gyurcsany a ales sa ceara capitalistilor de la Suzuki respectarea drepturilor salariale ale muncitorilor in plina campanie electorala.

Spre deosebire de predecesorii sai, care au mentinut vie traditia de a participa la fiecare lansare a unui nou model al fabricii pe care firma japoneza Suzuki o detine in Ungaria, premierul Ferenc Gyurcsany, de orientare socialista, a ales sa protesteze prin neprezentarea la taierea panglicii vehiculului SX4. Suzuki este unul dintre cei mai importanti investitori straini din Ungaria si si-a lansat ieri modelul SX4, un hibrid 4X4 produs la fabrica ungureasca de la Esztergom.

SONDAJE ALARMANTE. Boicotul premierului are de-a face cu lipsa de respect a fabricantului japonez de masini fata de drepturile salariale ale ungurilor care muncesc la fabrica. "Un guvern onest de stanga trebuie sa spuna clar unde se situeaza: noi suntem de partea celor care si-au pierdut drepturile", a declarat Gyurcsany presei ungare, citat de AFP. Aceasta declaratie vine intr-un moment in care socialistii si opozitia de dreapta (Fidesz) se situeaza la niveluri egale in sondajele de opinie, cu mai putin de doua luni inaintea alegerilor legislative. Scrutinul va fi primul de acest fel de la intrarea Ungariei in Uniunea Europeana, in mai 2004.

×
Subiecte în articol: externe