x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bordelurile dn Bangkok suspectate că... se alimentează cu apă direct din pânzele freatice

Bordelurile dn Bangkok suspectate că... se alimentează cu apă direct din pânzele freatice

25 Ian 2018   •   16:27
Bordelurile dn Bangkok suspectate că... se alimentează cu apă direct din pânzele freatice

Poliţia thailandeză a declanşat joi o operaţiune amplă de descinderi la zeci de bordeluri din Bangkok acuzate că sifonează ilegal apele subterane pentru masajele oferite clienţilor, relatează AFP. 

Seria de descinderi urmează după un raid la un mare salon de masaj numit "Victoria Secret", unde s-a descoperit un registru care menţiona mitele plătite funcţionarelor şi alte probe care atestă că salonul pompa direct apele subterane pentru a face economii. 

Peste 40 de saloane care propun "masaje cu spumă" şi care au zeci de săli de baie private au fost verificate.

"Vom examina calitatea apei în fiecare salon", a explicat presei Suwat Inthasit, din cadrul Diviziei pentru combaterea criminalităţii, înainte de un raid la salonul "Embassy Entertain" dintr-un cartier al capitalei cunoscut pentru viaţa sa nocturnă trepidantă. 

Testele ar urma să stabilească dacă apa utilizată este cea de la robinet sau a fost prelevată ilegal din sol. 

Potrivit unor responsabili de mediu, exploatarea ilegală a apelor subterane contribuie la tasarea Bangkokului, un oraş construit pe terenul mlăştinos de pe malurile râului Chao Phraya. 

Experţii au avertizat că unele părţi din Bangkok ar putea ajunge sub nivelul mării până în 2030, din cauza creşterii nivelului mării şi a scăderii pânzei freatice. 

În ultimii ani dezvoltarea rapidă a capitalei thailandeze a determinat autorităţile să reglementeze utilizarea apelor subterane. Acest lucru a permis încetinirea tasării rapide a oraşului care se scufunda cu circa 10 cm pe an la sfârşitul anilor 1970. 

Deşi prostituţia este ilegală în Thailanda ea este în mare parte tolerată şi este foarte răspândită pe străzi în mai multe cartiere ale capitalei.AGERPRES

×
Subiecte în articol: bordel bangkok apa freatica