x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson a ajuns din nou la Kiev: Marea Britanie va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie

Boris Johnson a ajuns din nou la Kiev: Marea Britanie va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2023   •   17:29
Boris Johnson a ajuns din nou la Kiev: Marea Britanie va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie
Sursa foto: Hepta

Fostul premier britanic, Boris Johnson, a vizitat duminică Kievul, unde s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski, căruia i-a promis că Marea Britanie va „rămâne alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, scrie Reuters.

El a mers la Borodyanka și Bucha, suburbiile capitalei ucrainene, unde trupele ruse au comis atrocități în prima fază a invaziei. 

„Pot să vă spun că Marea Britanie va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie. Veți învinge și îi veți scoate pe toți rușii din țara voastră, dar noi vom fi acolo pe termen lung. Și vom dori, de asemenea, să vă ajutăm să reconstruiți țara”, i-a spus Johnson primarului din Bucha.

În timpul mandatului de premier, Johnson a vizitat Kievul de mai multe ori și l-a sunat frecvent pe Zelenski.

În Bucha, Johnson a făcut fotografii cu locuitorii și a depus flori în semn de omagiu pentru victimele războiului. În Borodyanka, el s-a plimbat pe străzi, pe lângă blocurile rezidențiale în ruină. La Kiev, acesta a fost întâmpinat personal de Zelenski și de mai mulți oficiali ucraineni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×