x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson a minţit ”deliberat” parlamentul în legătură scandalul ”partygate”

Boris Johnson a minţit ”deliberat” parlamentul în legătură scandalul ”partygate”

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2023   •   21:00
Boris Johnson a minţit ”deliberat” parlamentul în legătură scandalul ”partygate”
Sursa foto: Hepta

O comisie de anchetă parlamentară a concluzionat joi într-un raport, că Boris Johnson a minţit 'în mod deliberat' parlamentul britanic în mai multe rânduri în cazul 'partygate'transmite AFP.

Fostului lider conservator, care va împlini în curând 59 de ani, i-au fost notificate săptămâna trecută concluziile devastatoare ale celor 14 luni de anchetă în privinţa petrecerilor date în Downing Street 10 în timpul restricţiilor anti-COVID-19.

”Comisia nu a găsit nici cea mai mică dovadă” împotriva noastră, a reacţionat Boris Johnson într-un lung comunicat extrem de agresiv, în care reafirmă că nu crede că a făcut nimic rău şi acuză 'minciuna' şi concluziile 'de bolnav' ale comisiei, care a dorit să dea 'ultima lovitură de cuţit unui asasinat politic'.

Pe lângă acuzaţia de a fi minţit parlamentul, raportul mai consideră că fostul prim-ministru 'a subminat procesul democratic' şi s-a arătat 'complicele' unei 'campanii de intimidare' a lucrărilor comisiei de privilegii.

Documentul, care mai urmează să fie supus votului deputaţilor, cere totuşi ca lui Johnson să-i fie retras accesul la incinta parlamentului, permis acordat în general foştilor prim-miniştri.
 

×
Subiecte în articol: Boris Johnson partygate