x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Borisov de detalii despre discutia cu Putin: Belene și South Stream repuse pe tapet

Borisov de detalii despre discutia cu Putin: Belene și South Stream repuse pe tapet

de Dan Constantin    |    07 Aug 2016   •   09:01
 Borisov de detalii despre discutia cu Putin: Belene și South Stream repuse pe tapet

Boiko Borisov, premierul Bulgariei a anuntat ca se formeaza grupuri de lucru cu Rusia pentru a lamuri soarta proiectelor  energetice inghetate Belene și South Stream.

Cele doua grupuri de lucru se vor infiinta in urma discutiei telefonice pe care Borisov a avut-o vineri cu Putin, Presedintele Rusiei, mentioneaza Novinite.

Borisov a declarat ca cele doua reactoare  comandate Rusiei pentru Belene sunt greu de vandut Iranului, dupa ce au existat sperante ,dupa vizita la Teheran, ca se profileaza o solutie in acest sens. Bulgaria are de platit Rusiei 550 milioane euro in urma pierderii litigiului comercial pentru echipamentele comandate în proiectul Belene.Borisov cere politicienilor care se opun continuarii proiectului o solutie, altfel , costul urmeaza sa fie suportat de consumatorii de energie din Bulgaria.

Premierul bulgar nu a dat amanunte despre hubul gazier.Juncker a transmis guvernului bulgar ca orice initiativa legata de Belene și South Stream trebuie notificata UE.

Hubul gazier devine un proiect care intereseaza si Romania in conditiile finalizarii in aceasta toamna a interconectarii sistemelor de gaze din Romania și Bulgaria cu o legatura transdanubiana la Giurgiu-Ruse.

×