x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brazilia trimite trupe armate la graniţa cu Venezuela

Brazilia trimite trupe armate la graniţa cu Venezuela

20 Aug 2018   •   07:53
Brazilia trimite trupe armate la graniţa cu Venezuela

Guvernul brazilian a dispus trimiterea de trupe la graniţa cu Venezuela după ciocniri între populaţia locală şi migranţi, episoade care se înmulţesc în regiune odată cu exodul venezuelenilor şi nicaraguanilor care îşi părăsesc ţara în criză.

 

După o reuniune ministerială de urgenţă condusă de preşedintele Michel Temer, la Brasilia, guvernul a hotărât, duminica, să trimită în regiune 120 de membri ai Forţei naţionale. 

Decizia vine dupa violenţele care au avut loc în localitatea de frontieră Pacaraima (nord), unde jefuirea şi uciderea unui comerciant, atribuite venezuelenilor, au provocat altercaţii. 

Zeci de locuitori ai acestui oraş, pe străzile căruia trăiesc peste o mie de migranţi, le-au distrus două tabere improvizate şi le-au incendiat bunurile. Au fost trase focuri de armă, magazinele au rămas închise, iar străzile sunt pline de gunoaie. 

Trei brazilieni au fost răniţi, potrivit poliţiei militare. Nicio informaţie nu este disponibilă referitoare la numărul de victime de partea venezueleană. 

Zeci de mii de venezueleni s-au refugiat în Brazilia în ultimii ani din cauza crizei politice, economice şi sociale cu care se confruntă ţara lor. 

În primul semestru, aproximativ 56.740 de venezueleni au încercat să-şi regularizeze situaţia în Brazilia pentru a obţine drept de azil sau de sejur provizoriu. 

"Circa 1.200 de migranţi s-au întors în Venezuela" în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al grupului multidisciplinar brazilian (ONG, armată, organizaţii locale) care operează la graniţa cu Venezuela. AGERPRES

×