x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BREAKING NEWS - IMAGINI LIVE - Poliţia ungară a utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, la graniţa cu Serbia - GALERIE FOTO

BREAKING NEWS - IMAGINI LIVE - Poliţia ungară a utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, la graniţa cu Serbia - GALERIE FOTO

16 Sep 2015   •   17:29
BREAKING NEWS - IMAGINI LIVE - Poliţia ungară a utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, la graniţa cu Serbia - GALERIE FOTO
Sursa foto: Foto: MTI

Poliţia ungară a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva migranţilor care protestau pentru a intra în Ungaria la frontiera sârbă, informează Reuters şi AFP.

Potrivit unui jurnalist AFP, forţele de poliţie ungare au folosit gaze lacrimogene după ce au fost atacate de migranţi cu pietre şi sticle la punctul de trecere a frontierei de la Roszke.

Un reporter de la Reuters a precizat la rândul său că sute de poliţişti, sprijiniţi de unităţi speciale antitero cu vehicule blindate şi tunuri de apă, au avansat spre un grup de migranţi la Roszke care se aflau de cealaltă parte a gardului metalic construit de autorităţile ungare la graniţa cu Serbia.


Poliţia ungară a emis un comunicat în care afirmat că un grup de migranţi 'agresivi' au pătruns printr-o poartă de acces la frontiera cu Serbia şi au avut o ciocnire cu forţele de securitate aflate la faţa locului, informează Reuters. Cu toate acestea, un oficial ONU aflat la faţa locului a precizat că migranţii nu păreau să fi trecut de gard.


'Poliţia ia măsuri legale şi necesare pentru a proteja frontiera Ungariei şi frontiera externă a Uniunii Europene', a precizat poliţia într-un comunicat.

Circa 500 de migranţi se aflau la faţa locului miercuri după-amiază, dintre care 300 au participat la ciocnirile cu forţele de ordine strigând 'libertate, libertate', a precizat AFP.

Două elicoptere ungare, unul al armatei, celălalt al poliţiei, survolau zona.


Un purtător de cuvânt al guvernului ungar a declarat că migranţii erau 'înarmaţi cu ţevi şi bastoane'. Reporterii Reuters nu au văzut migranţi înarmaţi, însă în imaginile transmise de televiziuni se puteau vedea persoane care aruncau cu obiecte în poliţişti peste gard.








×