x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit: Preşedintele Camerei Comunelor a aprobat supunerea la vot, vineri, a acordului de retragere din UE

Brexit: Preşedintele Camerei Comunelor a aprobat supunerea la vot, vineri, a acordului de retragere din UE

28 Mar 2019   •   20:45
Brexit: Preşedintele Camerei Comunelor a aprobat supunerea la vot, vineri, a acordului de retragere din UE

Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a anunţat joi că a acceptat propunerea guvernului britanic de a supune la vot vineri acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, întrucât moţiunea va cuprinde doar acordul de retragere, nu şi declaraţia cu privire la viitoarea relaţie dintre Londra şi Bruxelles, informează Reuters.

''Moţiunea este nouă, în mod substanţial diferită, şi în conformitate cu cerinţele deciziei mele'', a spus Bercow.

Săptămâna trecută, preşedintele Camerei Comunelor a hotărât că guvernul condus de Theresa May nu va putea reveni în parlament cu acordul de retragere în forma deja respinsă de două ori.

Deşi liderii europeni au cerut până la finele acestei săptămâni un vot favorabil privind acest acordul de retragere, în caz contrar ei neacceptând o prelungire a datei efective a Brexitului dincolo de 12 aprilie, premierul Theresa May a insistat că va cere un nou vot al Camerei Comunelor numai dacă va considera că există şanse ca acordul să fie votat.

Dacă deputaţii britanici aprobă săptămâna aceasta acordul încheiat în noiembrie, Cei 27 sunt de acord să amâne data Brexit-ului pentru 22 mai.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit camera comunelor vot retragere ue