x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brigitte Bardot îi cere lui Putin să intervină pentru eliberarea unei militante pentru protecţia animalelor

Brigitte Bardot îi cere lui Putin să intervină pentru eliberarea unei militante pentru protecţia animalelor

18 Dec 2015   •   16:42
Brigitte Bardot îi cere lui Putin să intervină pentru eliberarea unei militante pentru protecţia animalelor

Fosta actriţă franceză Brigitte Bardot i-a cerut vineri preşedintelui rus Vladimir Putin să o elibereze pe militanta pentru protecţia animalelor Victoria Pavlenko, "persecutată fiindcă a ajutat câini în dificultate" şi condamnată la un an şi jumătate de închisoare pentru furtul unui câine pentru orbi, transmite AFP.

"Ştiţi cât de mult apreciez Rusia, poporul său, dar inima mea este astăzi extrem de tristă pentru nedreptatea pe care o suferă Victoria Pavlenko", a scris într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui rus BB, implicată de multă vreme în apărarea animalelor. "Această femeie generoasă este condamnată la un an şi jumătate de închisoare fiindcă a salvat un singur labrador pierdut...Cum s-a putut da o asemenea sentinţă în ţara dvs.?", a întrebat Bardot.

"Vă implor să interveniţi pentru eliberarea ei", a insistat fosta actriţă, denunţând "o nedreptate" în acest caz. "Să acţionezi pentru binele animalului nu este un delict, ci o datorie", apreciază ea, făcând apel "la preşedinte şi la omul a cărui inimă nu rămâne indiferentă în faţa suferinţei animalelor, îndeosebi a câinilor". "Reacţionaţi, vă rog, aceasta este speranţa mea...Nu o sfărâmaţi", solicită Brigitte Bardot, care îşi încheie scrisoarea asigurându-l pe Putin de o "profundă prietenie".

Cunoscută militantă pentru cauza animalelor, Victoria Pavlenko a fost arestată în luna august, fiind acuzată că a furat un câine pentru orbi la Moscova. Femeia s-a apărat spunând că a găsit câinele rătăcit şi l-a dus la un refugiu pentru animale ca să nu fie maltratat. În 23 noiembrie a fost condamnată la un an şi jumătate de închisoare, încheie AFP.

×
Subiecte în articol: brigitte bardot Vladimir Putin