x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brigitte Bardot salută interzicerea luptelor cu tauri în Catalunia

Brigitte Bardot salută interzicerea luptelor cu tauri în Catalunia

28 Iul 2010   •   00:00

Actriţa franceză Brigitte Bardot, o apărătoare înfocată a drepturilor animalelor, a calificat miercuri drept o 'victorie a democraţiei' şi 'a demnităţii asupra cruzimii' faptul că Parlamentul Cataluniei a interzis luptele cu tauri, transmite Efe, citată de Agerpres.



'Corida este un act de un sadism incredibil', a subliniat actriţa într-un comunicat, adăugând că 'trebuie să se pună capăt imediat acestei torturi a animalelor'.

Făcând apel la posibilitatea de a utiliza mecanismul de iniţiativă cetăţenească prevăzut de Tratatul de Lisabona al Uniunii Europene (UE), actriţa pune accent pe 'datoria morală' de 'a aboli acest act de barbarie în toată Spania'.

'Franţa trebuie să urmeze exemplul oferit de Catalunia', a adăugat Bardot, care s-a căsătorit în 1992 cu politicianul de extremă dreapta Bernard d'Ormale.

Bardot, care în anii 60 a fost simbolul eliberării sexuale a femeii, a susţinut că 'spectacolele de sânge şi de cruzime' servesc pentru 'a menţine entuziasmul pentru o violenţă care ne distruge societatea'.

×
Subiecte în articol: externe