x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Muzica artistei Britney Spears, folosită ca armă împotriva piraţilor somalezi

Muzica artistei Britney Spears, folosită ca armă împotriva piraţilor somalezi

28 Oct 2013   •   14:07
Muzica artistei Britney Spears, folosită ca armă împotriva piraţilor somalezi

Muzica artistei Britney Spears este folosită ca o metodă de descurajare a piraţilor somalezi de către navele de marfă care traversează coastele acestei ţări, a povestit Rachel Owens, ofiţer secund pe o navă de mare tonaj.

"Cântecele ei au fost alese de echipa de securitate a vasului deoarece s-a considerat că piraţii le vor urî cel mai mult. Oamenii aceştia urăsc muzica şi cultura occidentale, deci Britney este alegerea ideală".

Rachel Owens spune că atacurile piraţilor sunt foarte frecvente, iar încercările de a-i descuraja includ trei etape. Mai întâi piraţii sunt somaţi să înceteze atacul, apoi staţiile de amplificare de pe vas sunt îndreptate către bărcile lor în timp ce muzica lui Britney Spears este dată la maximum. Potrivit ofiţerului, de obicei piraţii renunţă la atac atunci când aud muzica, nemaifiind nevoie ca echipa de securitate să deschidă focul (etapa a treia).

"Metoda este atât de eficientă încât echipele de securitate recurg foarte rar la arme. Când aud muzica, piraţii se îndepărtează destul de repede".

Steven Jones, director al Asociaţiei pentru Securitatea Industriei Maritime din SUA spune că metoda a fost folosită, iniţial, de poliţia americană pentru a potoli revolte, fiind împrumutată acum şi de vasele de mare tonaj, ţintă predilectă a piraţilor.

"Îmi imaginez că dacă am folosi muzica lui Justin Bieber am încălca convenţia de la Geneva", a glumit Steven Jones, adăugând, însă că metoda are succes în special datorită volumului foarte mare, care deranjează piraţii. 

×
Subiecte în articol: britney spears pirati somalezi