x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria: Epidemia de gripă aviară se extinde

Bulgaria: Epidemia de gripă aviară se extinde

06 Noi 2017   •   17:30
Bulgaria: Epidemia de gripă aviară se extinde

Epidemia de gripă aviară din Bulgaria s-a extins în alte două regiuni, determinând autorităţile de la Sofia să anunţe sacrificarea a aproape 8.000 de raţe, a anunţat duminică Agenţia pentru siguranţa alimentară, transmite Reuters. 

Patru focare de gripă aviară sunt înregistrate în acest moment pe teritoriul bulgar, au informat autorităţile.

Săptămâna trecută, Arabia Saudită a anunţat interzicerea temporară a importurilor de păsări vii, ouă şi pui din regiunea Dobrich din cauza epidemiei de gripă aviară. 

Luna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a informat că s-au descoperit cazuri de gripă aviară în Bulgaria, în nord (Dobric) şi în sud (Uzundzhovo). Aproape 500 de păsări au murit din cauza gripei aviare şi peste 10.000 au fost sacrificate. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor a solicitat recent celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare. AGERPRES

ste de la o firmă privată din judeţul Ilfov ce asigură servicii private de ambulanţă - denumita AmbuHelp(…). Din informaţiile pe care le deţinem la acest moment, aceştia asigurau, pe bază de contract, asistenţa medicală de urgenţă în acea zonă, amenajată de tip târg comercial”, se arată într-un comunicat publicat de DSU.

“Serviciul privat de ambulanțe nu are autorizație de funcționare. Drept urmare, se aplică sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei”, a precizat un reprezentant al DSU. Agerpres

×
Subiecte în articol: gripa aviara