x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria îl va extrăda în Franţa pe cumnatul unuia dintre atacatorii de la Charlie Hebdo

Bulgaria îl va extrăda în Franţa pe cumnatul unuia dintre atacatorii de la Charlie Hebdo

16 Aug 2016   •   15:56
Bulgaria îl va extrăda în Franţa pe cumnatul unuia dintre atacatorii de la Charlie Hebdo

Tribunalul Administrativ din Sofia a decis marţi extrădarea în Franţa a cumnatului unuia dintre militanţii islamişti care au atacat redacţia revistei satirice Charlie Hebdo anul trecut la Paris, relatează Reuters.

Mourad Hamyd, un francez în vârstă de 20 de ani şi cumnat al lui Cherif Kouachi - unul dintre autorii atacului, - a fost reţinut în Bulgaria luna trecută după ce un tribunal din Paris a emis un mandat european de arestare pe numele acestuia. El este suspectat că ar fi intenţionat să se alăture grupării jihadiste Stat Islamic.

'Instanţa a decis să îl predea pe Hamyd autorităţilor competente din Franţa', a precizat tribunalul din Sofia într-un comunicat.

În timpul unei şedinţe de judecată săptămâna trecută, Hamyd a negat acuzaţiile şi a afirmat că vrea să fie extrădat imediat în Franţa, deplângând modul în care a fost tratat în custodia autorităţilor bulgare. Procurorii au negat acuzaţiile şi au afirmat că Hamyd a fost tratat la fel ca oricare alt deţinut.

Hamyd a sosit singur cu trenul în Bulgaria din Serbia pe 26 iulie, declarând că se află în vacanţă. El a fost reţinut două zile mai târziu, după ce a fost întors la graniţa cu Turcia din cauza unei interdicţii de intrare de cinci ani în această ţară.

În ianuarie 2015, Mourad Hamyd a fost reţinut timp de 48 de ore în Franţa după atentatul de la redacţia Charlie Hebdo soldat cu 12 morţi, dar apoi a fost eliberat fără a i se aduce nicio acuzaţie.

AGERPRES

×