x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bush e de patru ori mai scump ca Putin

Bush e de patru ori mai scump ca Putin

04 Feb 2004   •   00:00

Presedintele rus, Vladimir Putin, este unul dintre cei mai puternici lideri ai lumii. El sta insa prost la capitolul financiar, avand un salariu cu mult sub cel al colegilor occidentali, presedintele Bush si premierul Tony Blair.

Odata inscris, zilele trecute, in cursa pentru preziden- tialele din acest an, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a fost nevoit sa-si faca oficiale si datele despre situatia averii sale.

REMUNERATIE MICA. Potrivit cotidianului "The Moscow Times", presedintele rus a avut in perioada 1999-2002 un venit total de aproape 300.000 de dolari. In comparatie cu liderii din Occident insa, Putin, un presedinte extrem de influent, are un salariu destul de modest. Cel mai puternic om de pe planeta, presedintele american, George W. Bush, castiga numai intr-un an aproximativ 300.000 de dolari. Aceasta in afara de diverse conturi, a caror valoare depaseste 150.000 de dolari, destinate calatoriilor sau distractiilor de tot felul. Nici premierul britanic, Tony Blair, nu se poate plange de un venit modest, ci dimpotriva. El primeste anual peste 300.000 de dolari. E drept, are de intretinut o familie mai numeroasa, cu sase membri.

CARE-S BOGATII? Nici unul dintre cei trei lideri nu se poate insa lauda cu avutii uriase. Poate doar Gorge W. Bush, care se pare ca a pus deoparte peste 15 milioane de dolari. Adevaratii politicieni bogati ai lumii poarta alte nume. Unul dintre ei este nimeni altul decat premierul italian, Silvio Berlusconi, care a facut miliarde la comanda unui adevarat imperiu media. La 65 de ani, Berlusconi detine o avere evaluata la peste 7 miliarde de dolari. Un alt prim-ministru gros la punga este seful cabinetului libanez, Rafik Al-Hariri. Din afaceri in domeniul constructiilor, Hariri a adunat 4 miliarde de dolari.

O avere decenta Pe langa salariul nu prea pe masura influentei sale, Putin are o avere cat de cat bunicica. El a economisit aproape 135.000 de dolari pe care ii are depusi in trei conturi la trei banci din Rusia. In Moscova are si o bucata de 1.500 de metri patrati de teren, pe care nu si-a ridicat insa deocamdata casa visurilor sale. Locuieste intr-un apartament de serviciu, de peste 150 de metri patrati, aflat in capitala Rusiei. Si-a cumparat un apartament mai mic, de 77 de metri patrati, in orasul natal, Sankt Petersburg. Tot la Sankt Petersburg are si doua garaje, desi nu detine nici o masina. Interesant este ca sotia lui Putin, Ludmila, are conturi mai grase ca presedintele. Acestea valoreaza 155.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: externe dolari