x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imaginea zilei la Soci. Un maidanez a pătruns pe stadion, în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice

Imaginea zilei la Soci. Un maidanez a pătruns pe stadion, în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice

08 Feb 2014   •   10:05
Imaginea zilei la Soci. Un maidanez a pătruns pe stadion, în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice

Atenţia asupra ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci a fost deturnată de un câine maidanez care a reuşit să pătrundă în incinta stadionului.

Fotografii cu acest câine au fost postate pe conturile de Twitter ale mai multor jurnalişti prezenţi la ceremonie ca încă un exemplu al treburilor pe jumătate făcute în vederea olimpiadei.

Autorităţile din Soci au primit sarcina de a prinde şi eutanasiua toţi câinii maidanezi din oraş, înainte de începerea Olimpiadei.

Deşi măsura a fost aspru criticată de organizaţiile de protecţie a animalelor, autorităţile ruse au considerat că maidanezii reprezintă un risc şi au continuat campania de stârpire.

Prezenţa maidanezului în tribunele stadionului arată, totuşi, că cei responsabili cu pregătirea Jocurilor Olimpice nu şi-au dat un interes foarte mare.

Jurnaliştii şi spectatorii care au ajuns la Soci pentru Olimpiadă au dat, în ultimele zile, nenumărate exemple de lucruri pe jumătate făcute - de la amenajarea defectuasă a toaletelor sau a camerelor de hotel până la lucruri mai grave, cum ar fi faptul că pista de schi fond este mai scurtă decât prevede regulamentul.

Şi ceremonia de deschidere a avut parte de gafe şi controverse. De exemplu, simbolul olimpic, format din cinci cercuri care se întretaie, s-a defectat în timpul ceremoniei, aprinzându-se doar patru astfel de cercuri.

Un alt aspect controversat remarcat de presa internaţională este că flacăra olimpică a fost aprinsă de fosta patinatoare Irina Rodina, care a strârnit un scandal, în urmă cu ceva vreme, după ce a postat pe Twitter o fotografie cu tentă rasistă a lui Barack Obama. Rodina a refuzat să dea jos fotografia şi să-şi ceară scuze. 

×
Subiecte în articol: soci caine maidanez