x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Călătoria Papei Francisc în Liban din iunie a fost amânată din motive de sănătate

Călătoria Papei Francisc în Liban din iunie a fost amânată din motive de sănătate

09 Mai 2022   •   21:00
Călătoria Papei Francisc în Liban din iunie a fost amânată din motive de sănătate

Călătoria planificată a Papei Francisc în Liban luna viitoare a fost amânată deoarece Suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, are dificultăți în mers în ultima vreme, au declarat luni surse citate de Reuters.

În ultimele săptămâni, durerea la genunchiul drept s-a acutizat, pe lângă sciatica de care suferă Papa Francisc, care provoacă, de asemenea, dureri la picioare.

Călătoria din 12-13 iunie fusese anunțată de guvernul libanez.

Vaticanul nu a anunțat niciodată în mod oficial călătoria, dar Papa s-a referit la planuri legate de aceasta în interviuri recente.

Sursele citate de Reuters, care au vorbit sub protecția anonimatului deoarece nu sunt autorizate să discute astfel de chestiuni, au declarat că sănătatea Papei reprezintă principala preocupare.

De altfel, planul ca Papa Francisc să meargă din Liban la Ierusalim pe 14 iunie pentru a se întâlni cu Kirill, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost deja anulat din cauza războiului din Ucraina.

Călătoria în Liban va avea loc probabil după vară, a declarat o sursă.

Papa Francisc urmează să facă două călătorii în iulie, una în Sudanul de Sud și în Republica Democrată Congo, iar cealaltă în Canada.

Joia trecută, el a folosit pentru prima dată un scaun cu rotile în public și de atunci a folosit unul în timpul audiențelor private și publice.

El a declarat săptămâna trecută unui ziar italian că primește injecții pentru articulații.

(sursa: Mediafax)

×