x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe California proclamă "Ziua Steve Jobs"

California proclamă "Ziua Steve Jobs"

de Sînziana Stancu    |    16 Oct 2011   •   21:00
California proclamă "Ziua Steve Jobs"

Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a anuntat ca duminica, 16 octombrie, va fi proclamata "Ziua Steve Jobs" in acest stat american, in semn de omagiu adus cofondatorului Apple, care a murit in ziua de 5 octombrie si care a "personificat visul californian", scrie AFP.

"In viata si munca sa, Steve Jobs a personificat visul californian. A spune ca a fost influent este un eufemism. Inovatiile sale au transformat industria, iar produsele pe care le-a conceput si dezvoltat pentru piata au schimbat modul in care comunica intreaga lume", a spus Brown. "Dar, si mai important", a continuat el, "este faptul ca viziunea sa a ajutat sa puna teh­nologii puternice, al­tadata rezervate marilor intre­prinderi sau statu­lui, in mainile consumatorului obis­nuit. Ne aflam abia la inceputurile ex­ploa­­tarii creativitatii si inventiei pe care aceasta democratizare a tehnologiei a facut-o posibila". Steve Jobs era un "vizionar californian unic in felul sau si era normal ca noi sa marcam aceasta zi (de 16 octombrie 2011 – n.r.) in onoarea vietii si realizarilor sale. El a incarnat spiritul unui stat pe care lumea inteaga il priveste cu dorinta, pentru a afla ce rezerva viitorul", conchide guvernatorul.

Ieri, vaduva lui Steve Jobs a organizat o comemorare strict privata, la Universitatea Stanford, in Silicon Valley, la care presa nu a fost invitata, si o alta ceremonie asemanatoare va fi organizata pentru angajatii Apple la data de 19 oc­tombrie, in amfiteatrul companiei.

×
Subiecte în articol: Steve Jobs