x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camioanele cu ajutoare au intrat în Gaza

Camioanele cu ajutoare au intrat în Gaza

de Redacția Jurnalul    |    21 Oct 2023   •   12:47
Camioanele cu ajutoare au intrat în Gaza
Sursa foto: Hepta

Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare, OCHA, a confirmat sâmbătă că 20 de camioane cu alimente, apă şi medicamente au intrat în Fâşia Gaza, teritoriu controlat de gruparea islamistă palestiniană Hamas, prin punctul de trecere al frontierei de la Rafah, la graniţa cu Egiptul. Crucea Roşie Egipteană conduce operaţiunea de asistenţă umanitară în enclava palestiniană.

Primele camioane cu ajutor umanitar au intrat în Fâşia Gaza, dinspre Egipt. Cancelarul german Olaf Scholz a salutat începerea livrărilor de ajutoare pentru Fâşia Gaza, transmite agenția de știri dpa.

"Este bine şi este important că primul ajutor umanitar ajunge acum la oamenii din Gaza. Au nevoie de apă, hrană şi medicamente - nu-i vom lăsa singuri. Guvernul federal continuă să folosească toate canalele pentru a uşura suferinţa în acest conflict", a scris Scholz pe social media.

Şi ministrul de externe britanic James Cleverly a reacţionat sâmbătă, apreciind că deschiderea punctului de frontieră între Egipt şi Gaza nu poate fi "un eveniment izolat". "Camioane care transportă ajutor vital încep să treacă dinspre Rafah către Gaza", a confirmat şeful diplomaţiei britanice, într-un mesaj postat pe X.

 

×
Subiecte în articol: camioane ajutoare gaza