x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada suspendă zborurilor spre Mexic şi Caraibe până la 30 aprilie

Canada suspendă zborurilor spre Mexic şi Caraibe până la 30 aprilie

30 Ian 2021   •   21:00
Canada suspendă zborurilor spre Mexic şi Caraibe până la 30 aprilie

Canada suspendă zborurile spre Mexic şi Caraibe până pe 30 aprilie, a anunțat premierul Justin Trudeau. Mexicul a avertizat că măsura ar putea declanșa o „criză economică profundă”.

Companiile aeriene, inclusiv Air Canada, au fost de acord să anuleze zborurile către „toate destinațiile din Caraibe și Mexic” începând de duminică până pe 30 aprilie, a spus premierul, adăugând că guvernul va introduce și noi reguli obligatorii de carantină, pentru a descuraja călătoriile internaționale, scrie DPA.

În plus, începând de săptămâna viitoare, toate zborurile internaționale vor putea ateriza doar în Toronto, Vancouver, Montreal și Calgary.

Premierul a spus că „în următoarele săptămâni” vor fi introduse și teste obligatorii la aeroport, la sosire. Călătorii vor trebui apoi să aștepte „până la trei zile” pentru rezultatele testelor în hoteluri, pe cheltuiala lor.

„Având în vedere provocările cu care ne confruntăm cu Covid-19, atât acasă, cât și în străinătate, suntem cu toții de acord că acum nu este momentul să zburăm", a spus Trudeau.

Canada, cu o populație de aproximativ 37 de milioane, a înregistrat până acum peste 770.000 de infecții cu Covid-19. Aproape 20.000 de oameni au murit.

În urma anunțului, secretariatul pentru turism din Mexic a avertizat că această acțiune ar putea declanșa o „criză economică profundă în regiunea nord-americană”.

Turismul contribuie cu 8,7% la produsul intern brut (PIB) al Mexicului. A doua cea mai mare economie din America Latină a înregistrat o scădere dramatică în 2020 din cauza pandemiei. PIB a scăzut cu 8,5% față de 2019.

Țara este o destinație populară de vacanță pentru canadienii care caută căldură în lunile reci de iarnă. Peste 2 milioane de canadieni în Mexic în anul 2019, în timp ce anul trecut numărul a scăzut la 996.000 din cauza pandemiei.

La începutul acestei săptămâni, Mexicul a depășit India, ajungând pe locul al treilea ca număr oficial de morți ca urmare a pandemiei - 155.000 de victime. Doar Statele Unite și Brazilia au un număr mai mare de morți la nivel global.

Mexicul ocupă locul 13 în lume în ceea ce privește numărul de infecții, cu peste 1,8 milioane de cazuri confirmate, deși se pare că atât numărul de decese, cât și numărul de infecții sunt semnificativ mai mari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canada zboruri mexic caraibe