x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cancelarul austriac Sebastian Kurz consideră că Uniunea Europeană este afectată de prea multe tensiuni

Cancelarul austriac Sebastian Kurz consideră că Uniunea Europeană este afectată de prea multe tensiuni

17 Sep 2018   •   13:19
Cancelarul austriac Sebastian Kurz consideră că Uniunea Europeană este afectată de prea multe tensiuni

Uniunea Europeană este afectată de "prea multe tensiuni", a declarat luni cancelarul austriac Sebastian Kurz, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia Consiliului UE, cu trei zile înainte de un summit informal al UE la Salzburg, la care va fi discutată problema spinoasă a migranţilor, relatează AFP. 

"Principalul obiectiv al preşedinţiei noastre este de a-i sprijini pe cei care doresc să construiască punţi în cadrul Uniunii Europene, deoarece în prezent există prea multe tensiuni în UE, între Est şi Vest, Nord şi Sud", a afirmat el în cadrul unei vizite oficiale la Paris. 

"Uniunea Europeană poate avea succes doar dacă lucrăm şi acţionăm împreună", a adăugat el, înainte de o întrevedere cu preşedintele francez Emmanuel Macron. 

Printre subiectele aflate pe ordinea de zi se numără problema migranţilor, care continuă să provoace tensiuni grave în UE, în pofida scăderii considerabile a numărului de sosiri în Europa în comparaţie cu situaţia din 2015. 

Acest subiect alimentează în întreaga Europă o creşterea a naţionalismului, aducând la putere guverne antiimigraţie - aşa cum este cazul în Italia, Ungaria şi Austria. 

Pentru alegerile europene din mai 2019, Emmanuel Macron şi-a manifestat intenţia de a conduce o campanie ce are drept scop apărarea unei Europe "progresiste" împotriva curentului naţionalist. 

Un alt subiect de dispută între partenerii europeni îl constituie bugetul UE. Propunerea şefului statului francez de a dota zona euro cu un buget substanţial se confruntă cu ostilitatea unor ţări din nordul Europei, cu o mai bună situaţie economică, care se tem că trebuie să plătească pentru ţările din sudul continentului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sebastian kurz