x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Candidat la alegerile prezidențiale din Brazilia, înjunghiat în timpul unui miting electoral

Candidat la alegerile prezidențiale din Brazilia, înjunghiat în timpul unui miting electoral

07 Sep 2018   •   13:27
Candidat la alegerile prezidențiale din Brazilia, înjunghiat în timpul unui miting electoral

Jair Bolsonaro, politician de extremă dreapta și candidat în alegerile prezidențiale din Brazilia, se află în stare gravă, după ce a fost înjunghiat în timpul campaniei din Juiz de Fora, notează The Guardian

Bolsonaro a fost transportat la spitalul din Juiz de Fora, aflat la 200 de kilometri de Rio de Janeiro, după ce a fost înjunghiat de un bărbat care l-a atact în timp ce era ținut pe umeri de un suținător. 
Starea acestuia este stabilă, în urma rănii din abdoment, potrivit spitalului Santa Casa de Misericordia. 
Fiul lui Bolsonaro, Flavio, a scris pe Twitter că tatăl său era „aproape mort” când a ajuns la spital, din cauză că a pierdut foarte mult sânge. 
Bolsonaro a stârnit critici dure în urma campaniei sale prezidențiale, în contextul comentariilor homofobe pe care le făcea, a criticilor aduse legilor prea dure pentru obținerea de arme, atacurilor asupra stângii și susținerii pe care a arătat-o pentru dictatura militară din Brazilia, din 1964-1985, când mii de oponenți ai regimului au fost torturați și mult mai mulți au fost uciși. Acesta este așteptat în fața Curții Supreme pentru discursurile sale care incită la violență, violuri și ură. 

×