x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cântăreaţa Etta James a murit

Cântăreaţa Etta James a murit

20 Ian 2012   •   16:49

Cantareata americana Etta James, celebra pentru hituri precum "At Last" sau "Something's Got a Hold on Me" a incetat din viata intr-un spital din Riverside, informeaza TMZ.com.

Etta James avea 73 de ani si a fost foarte bolnava in utimii ani. In 2010, cantareata a fost diagnosticata cu leucemie si suferea si de dementa si hepatita C.

Etta James, al carei nume real este Jamesetta Hawkins, a fost o cantareata americana de jazz, blues si R&B, nascuta la Los Angeles, pe 25 ianuarie 1938. De-a lungul unei cariere impresionante, Etta James a fost recompensata cu patru premii Grammy si 17 Blues Music Awards. A fost inclusa in Rock & Roll Hall of Fame in 1993, in Blues Hall of Fame in 2001 si de doua ori in Grammy Hall of Fame - in 1999 si in 2008.

Cea mai celebra piesa a Ettei James este balada "At Last", lansata in 1961 si folosita de foarte multe ori de atunci ca muzica de acompaniament pe coloanele sonore ale unor filme si reclame radiofonice si spoturi televizate.

In filmul "Cadillac Records" (2008), care retraseaza istoria muzicii blues din Chicago-ul anilor '50, cantareata Beyonce Knowles detine unul dintre rolurile principale, interpretand-o pe Etta James.

×
Subiecte în articol: leucemie etta james etta james a murit