x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carrefour vrea să se retragă din Taiwan. Cine va prelua acțiunile grupului francez

Carrefour vrea să se retragă din Taiwan. Cine va prelua acțiunile grupului francez

22 Mar 2022   •   10:05
Carrefour vrea să se retragă din Taiwan. Cine va prelua acțiunile grupului francez

Grupul francez de retail Carrefour vrea să vândă pachetul majoritar de acțiuni la divizia sa din Taiwan. Cumpărătorul este partenerul său local Uni-President Enterprises Corp, scrie Bloomberg.

Uni-President este acționar majoritar, cu 40% din acțiuni, și are drept de preemțiune pentru achiziția celor 60% din acțiunile deținute de Carrefour. Acțiunile Carrefour ar vvalora circa 1,9 miliarde de dolari. 
"Abordăm această chestiune ca la carte. La momentul adecvat, toată lumea va fi informată", a anunțat preşedintele Uni-President, Lo Chih-Hsien.

Lanțul francez de supermarketuri intenționează încă din 2021 să vândă pachetul său de acțiuni din Taiwan. Alți doritori sunt fondurile Carlyle Group Inc, CVC Capital Partners şi a conglomeratului taiwanez Far Eastern Group.

Primul magazin Carrefour a fost deschis în Taiwan în anul 1989, după încheierea parteneriatului cu Uni-President. În prezent funcționează peste 320 de magazine. 

Însă grupul și-a restructurat activele din toată lumea în ultimii ani. A vândut astfel pachetul de 80% din acțiunile deținute în China pentru 698 milioane de dolari către retailerul local Suning.com Co.

 

×
Subiecte în articol: Carrefour taiwan