x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cârt ar costa dacă ar fi de vânzare

Cârt ar costa dacă ar fi de vânzare

de Irina Cristea    |    25 Mai 2010   •   00:00

"Cât ar costa dacă ar fi să fie de vânzare?", s-au întrebat agenţii imobiliari din Marea Britanie când s-au apucat să evalueze fel şi fel de "puncte strategice" din Regatul Unit, de la Castelul Windsor la situl Stonehenge. Ce-a ieşit a fost publicat în presa britanică şi pe site-ul FindaProperty.com.



Astfel, Stonehenge a fost evaluat la 60 de milioane de euro. Imobilul de la celebra adresă Downing Street nr. 10, unde se află reşedinţa premierului, ar costa 6,1 milioane de euro, în timp ce Castelul Windsor, la fel de improbabil de scos la vânzare, s-ar situa în jurul valorii de 460 de milioane de euro. Principala atracţie din oraşul britanic Blackpool, un turn similar mult mai renumitei construcţii ridicate la Paris de inginerul Eiffel, ar costa în jur de 70 de milioane de euro dac-ar fi vreodată de vânzare.

"Din aceste evaluări reiese că Guvernul şi Coroana deţin suficiente terenuri şi proprietăţi, cu ajutorul cărora deficitul public al ţării s-ar reduce semnificativ", a spus analistul imobiliar Nigel Lewis, citat de The Telegraph.

×
Subiecte în articol: externe