x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Castro ar putea trai 140 de ani

Castro ar putea trai 140 de ani

20 Mai 2004   •   00:00

Liderul cubanez Fidel Castro se afla intr-o forma grozava la cei 77 de ani ai sai si ar putea trai aproape inca pe-atat.

IRINA CRISTEA

Afirmatia ii apartine medicului personal al lui Castro, care a decis sa spulbere zvonurile recente privind sanatatea subreda a presedintelui. Doctorul Eugenio Selman Husein spune ca Fidel Castro respecta zilnic un program de intretinere fizica, ce include inot si alergari, si caruia „El lider Maximo" ii face fata fara probleme. „Se simte excelent", le-a spus Husein reporterilor prezenti la o conferinta despre longevitate organizata la Havana. Potrivit medicului, Castro nici n-a suferit vreun atac de cord, nici nu sufera de cancer, nici nu are probleme neorologice, cum s-a scris in ultima vreme in presa straina. „Nu exagerez deloc cand va spun ca presedintele e suficient de sanatos cat sa traiasca cel putin 140 de ani", a asigurat Husein.

GURA LUMII. Cele mai recente speculatii privind starea de sanatate nu tocmai buna a liderului cubanez au aparut in urma unui mars organizat la Havana impotriva politicii americane. Castro a luat parte la mars si a mers cale de 800 de metri alaturi de manifestanti, dar s-a deplasat cu dificultate, avandu-l alaturi chiar pe medicul personal. Cu toate acestea, Fidel Castro a demonstrat ca cel putin discursul sau si-a pastrat binecunoscuta vigoare. El le-a spus manifestantilor ca va lupta ca si pana acum impotriva americanilor si s-a comparat cu un gladiator pregatit sa se bata pana la moarte cu demnitate si onoare.

TEORIE. Eugenio Selman Husein crede cu incrancenare ca oamenii pot trai peste 120 de ani, adica, spune el, de cinci ori mai mult decat varsta de 25 de ani, la care „organismul a atins maturitatea". De altfel, Eugenio Selman Husein conduce un club de sanatate denumit „120 de ani". Speranta de viata in Cuba este de 76,6 ani, una dintre cele mai mari din America Latina.

×
Subiecte în articol: externe castro