x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe “Cât voi fi eu preşedinte, nu va exista explorarea gazelor de şist”. Vezi cine promite asta

“Cât voi fi eu preşedinte, nu va exista explorarea gazelor de şist”. Vezi cine promite asta

de Marina Constantinoiu    |    14 Iul 2013   •   17:39
“Cât voi fi eu preşedinte, nu va exista explorarea gazelor de şist”. Vezi cine promite asta

Preşdintele Franţei, Francois Hollande, a exclus, duminică, în cursul discursului său televizat ocazionat de Ziua Naţională, că, în timpul mandatului său prezidenţial, va avea loc vreo explorare a gazelor de şist.

O lege interzice fracturarea hidraulică

El a reamintit cu această ocazie că există o lege din 2011 care interzice orice explorare a gazelor de şist cu metoda fracturării hidraulice. Hollande a mai afirmat că economia ţării este pe cale de a-şi relua creşterea. “Începe relansarea”, a declarat Hollande în interviul televizat acordat de Ziua naţională, întrebat dacă este preocupat de previziunile Institutului naţional de statistică şi studii economice (Insee) privind o contracţie de 0,2% a economiei în 2013.

Mai mult, el a susţinut că Franţa este statul european unde producţia industrială a fost reluată cel mai rapid şi a dat asigurări că nu va creşte fiscalitatea “decât dacă este absolut indispensabil”, întrebat în legătură cu riscul ca relansarea să fie înăbuşită în faşă de majorări ale impozitelor.

“Victorie” în Mali

Hollande a evocat de asemenea în interviul prilejuit de Ziua naţională “victoria” obţinută de forţele franceze şi africane în Mali, stat african ai cărui militari s-au numărat printre participanţii la parada de duminică dimineaţa de pe Champs Elysees.

“Este o victorie pentru Africa, o victorie împotriva terorismului”, a spus preşedintele francez, care a adăugat că, deşi “a fost învins în Mali, terorismul nu a fost învins peste tot” şi că Franţa va susţine ţările care îi vor cere ajutorul, dar “nu va merge la război peste tot”.

Franţa mai are în prezent 3200 de soldaţi în Mali, la şase luni de la începutul operaţiunii Serval.



×
Subiecte în articol: exploatare gaze sist francois hollande