x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Catherine Ashton: În lumina ultimelor evenimente din Ucraina, am decis să extindem lista celor vizaţi de sancţiuni

Catherine Ashton: În lumina ultimelor evenimente din Ucraina, am decis să extindem lista celor vizaţi de sancţiuni

de Agerpres    |    14 Apr 2014   •   21:11
Catherine Ashton: În lumina ultimelor evenimente din Ucraina, am decis să extindem lista celor vizaţi de sancţiuni

Uniunea Europeană a decis să extindă lista persoanelor vizate de sancţiuni în urma ultimelor evoluţii din estul Ucrainei, a declarat luni, în Luxemburg, şefa diplomaţiei UE, Catherine Ashton.

"Condamnăm fără rezerve acţiunile unor indivizi înarmaţi din estul Ucrainei. Aceste tentative de destabilizare a Ucrainei trebuie să înceteze", a declarat Ashton, în cadrul unei conferinţe de presă, după Consiliul Afaceri Externe al UE.

"Facem apel la Rusia să-şi retragă trupele de la graniţa cu Ucraina. Orice noi acţiuni de destabilizare a Ucrainei trebuie să înceteze", a mai spus Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate.

"În lumina ultimelor evenimente, am decis să extindem lista celor vizaţi de îngheţarea bunurilor şi interdicţii de călătorie", a mai spus Catherine Ashton. Întrebată despre numărul exact al persoanelor vizate de sancţiuni, ea a răspuns că se lucrează în prezent la această listă.

Nu în ultimul rând, şefa diplomaţiei UE a felicitat autorităţile ucrainene pentru desfăşurarea operaţiunilor de aplicare a legii într-o manieră reţinută.

×
Subiecte în articol: catherine ashton ucraina