x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Catherine Ashton, reprezentantul UE, a cerut anchetă independentă în cazul Odesa

Catherine Ashton, reprezentantul UE, a cerut anchetă independentă în cazul Odesa

03 Mai 2014   •   23:50
Catherine Ashton, reprezentantul UE, a cerut anchetă independentă în cazul Odesa

Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a cerut sâmbătă deschiderea unei anchete independente, cu scopul de a-i identifica pe responsabilii de violenţele care au provocat vineri, la Odesa, în sudul Ucrainei, moartea a peste 40 de persoane, scrie AFP.
  
"Faptele care au condus la pierderea tragică a atâtor vieţi omeneşti trebuie identificate printr-o anchetă independentă, iar responsabilii de aceste acte ucigaşe trebuie aduşi în faţa justiţiei", a declarat Ashton, citată într-un comunicat.
  
"UE îndeamnă toate părţile la cea mai mare reţinere şi să nu exploateze această tragedie pentru a genera şi mai multă ură, diviziuni şi violenţă gratuită", continuă şefa diplomaţiei europene, care a adresat totodată "condoleanţe familiilor victimelor".
  
Patruzeci şi două de persoane, potrivit poliţiei, au murit vineri, la Odesa, în confruntările care au avut loc între apărători ai unităţii Ucrainei şi separatişti proruşi. Printre cele 42 de victime figurează şi zeci de militanţi proruşi morţi în incendiul izbucnit la Casa Pensiilor, unde s-au baricadat.

×