x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul jurnalistului dispărut: Autorităţile turce vor percheziţiona consulatul saudit din Istanbul

Cazul jurnalistului dispărut: Autorităţile turce vor percheziţiona consulatul saudit din Istanbul

15 Oct 2018   •   13:26
Cazul jurnalistului dispărut: Autorităţile turce vor percheziţiona consulatul saudit din Istanbul

Autorităţile turce vor percheziţiona luni după-amiază clădirea consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, în cadrul anchetei privind dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi, a anunţat canalul de televiziune turc NTV, care citează surse diplomatice, informează Reuters. 

Săptămâna trecută, Turcia a acceptat o propunere saudită privind crearea unei echipe de anchetă comune care să investigheze dispariţia lui Khashoggi. Autorităţile turce au afirmat că Jamal Khashoggi nu a mai părăsit clădirea, dar Riadul a respins această acuzaţie. 

La rândul său, regele Salman al Arabiei Saudite a anunţat luni că a dispus o anchetă asupra dispariţiei jurnalistului Jamal Khashoggi, potrivit Bloomberg. 

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad şi editorialist la publicaţia The Washington Post, nu a mai dat niciun semn de viaţă de când a intrat în consulatul ţării sale la Istanbul, pe 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o femeie cu cetăţenia turcă. 

Potrivit cotidianului The Washington Post, autorităţile turce le-au declarat unor funcţionari americani că deţin înregistrări audio şi video care dovedesc uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. 

Într-un interviu pentru Fox News, preşedintele american Donald Trump a calificat joi dispariţia jurnalistului drept 'un precedent teribil' şi a precizat că investigatori americani acordă asistenţă Turciei în această anchetă. Surse diplomatice turce, citate de Anadolu, au dezminţit ulterior informaţia că SUA au numit un anchetator. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Jamal Khashoggi