x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Skripal: Ambasadorul UE la Moscova, în consultări la Bruxelles

Cazul Skripal: Ambasadorul UE la Moscova, în consultări la Bruxelles

26 Mar 2018   •   07:02
Cazul Skripal: Ambasadorul UE la Moscova, în consultări la Bruxelles

Ambasadorul UE în Rusia, rechemat pentru "consultări" la Bruxelles ca reacţie la otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, a discutat duminică după-amiază cu reprezentanta diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a anunţat biroul acesteia într-un comunicat.

 

Şefa Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) a avut "consultări cu şeful delegaţiei Uniunii Europene pentru Federaţia Rusă", a afirmat SEAE într-un comunicat. Consultările cu ambasadorul Markus Ederer "vor continua în următoarele zile", a adăugat documentul fără alte precizări.

Uniunea Europeană şi-a exprimat joi sprijinul pentru Marea Britanie - care suspectează Rusia că l-a otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia, pe teritoriul britanic - şi a anunţat rechemarea ambasadorului său la Moscova.

Mai multe ţări din UE au anunţat vineri că vor lua în zilele următoare unele măsuri vizând Rusia, cum ar fi expulzări de diplomaţi, ca reacţie la această otrăvire comisă cu ajutorul unui puternic agent neurotoxic.

Londra a expulzat deja 23 de diplomaţi ruşi, Moscova expulzând un număr egal ca represalii şi anunţând încetarea activităţilor British Council pe teritoriul său.

La rândul său, Letonia a anunţat că intenţionează să expulzeze "unul sau mai mulţi" diplomaţi ruşi în post la Riga implicaţi în afaceri de spionaj, ca reacţie la scandalul Skripal. AGERPRES

×