x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai longevivă emisiune de televiziune din lume se încheie după 53 de ani de difuzare

Cea mai longevivă emisiune de televiziune din lume se încheie după 53 de ani de difuzare

18 Apr 2015   •   09:59
Cea mai longevivă emisiune de televiziune din lume se încheie după 53 de ani de difuzare

'Sábado Gigante' ('Sâmbăta uriașă'), cel mai longeviv program de televiziune din lume, conform Cărții Guiness a recordurilor, își va încheia existența după 53 de ani, în luna septembrie 2015, a anunțat vineri postul american de limbă spaniolă Univision, care difuzează emisiunea, informează EFE, conform Agerpres. 'După o carieră extraordinară, cel mai popular program de varietăți de la Univision, 'Sábado Gigante', își va termina actualul ciclu la 19 septembrie', a anunțat un comunicat al acestui canal de televiziune din SUA.

Acesta a precizat că prezentatorul emisiunii, chilianul Mario Luis Kreutzberger, cunoscut drept Don Francisco, își va 'continua colaborarea cu Univision în noi proiecte și conducând programe speciale de divertisment și campanii de genul TeletónUSA'.

Programul s-a născut în Chile, în anul 1962, când Mario Kreutzberger avea doar 22 de ani. Inițial, se numea 'Sábados Gigantes', dura opt ore și se transmitea în direct. Datorită acestei emisiuni, Don Francisco a devenit, de-a lungul anilor, cel mai apreciat prezentator de programe de televiziune din America Latină. În 1986, el a început să înregistreze la Miami, în statul american Florida, emisiunea 'Sábado Gigante' pentru telespectatorii hispanici din SUA.

Cele două versiuni ale programului au existat în paralel timp de șase ani, după care s-a decis ca emisiunea să fie realizată doar în studiourile Univision, de unde este difuzată în 43 de țări. Decizia de a pune punct final acestui program, care obține în continuare cote ridicate de audiență, s-a luat de comun acord cu chilianul Don Francisco, a precizat un purtător de cuvânt al postului Univision.

×