x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai mare bancă din Germania NU se retrage din Rusia

Cea mai mare bancă din Germania NU se retrage din Rusia

11 Mar 2022   •   15:04
Cea mai mare bancă din Germania NU se retrage din Rusia

Grupul Deutsche Bank nu se va retrage din Rusia, în pofida sancțiunilor impuse de UE și SUA după invadarea Ucrainei, scrie Reuters.

"Suntem întrebaţi deseori de ce nu ne retragem complet din Rusia? Răspunsul este că asta ar fi împotriva valorilor noastre. O retragere nu ar fi lucrul corect în termeni de gestionare a relaţiilor cu clienţii şi a-i ajuta să facă faţă situaţiei în care se află", a transmis directorul general Christian Sewing, angajaţilor Deutsche Bank.

Mai multe instituții financiare din țările UE și din Statele Unite au decis să plece din Rusia.

Însă decizia de a rămâne pe piața din Rusia a celei mai mari bănci germane a stârnit critici aprinse. 

"Este complet în opoziţie cu comunitatea bancară internaţională, ceea ce va crea o reacţie, pierdere de reputaţie şi de afaceri în Vest", spune investitorul Bill Browder. 

Instituțiile americane Goldman Sachs şi JPMorgan Chase au anunţat restrângerea afacerilor. 

Însă DeutcheBank a răspuns acuzațiilor printr-un comunicat în care precizează că va respecta sancțiunile impuse și "monitorizează îndeaproape situaţia", putând chiar să-și modifice abordarea "dacă va fi necesar".

Banca a făcut public recompensele acordate directorului general Christian Sewing, care au fost majorate cu 20% în 2020, ajungând la 8,8 milioane de euro. Deutche Bank a plătit în total bonusuri de 2,1 miliarde de euro în 2021, mai mare cu 14% față de anul anterior, pentru a-şi recompensa angajaţii după cel mai profitabil an din ultimul deceniu. 

 

×
Subiecte în articol: germania Rusia