x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ceasul Apocalipsei: Doar două minute până la momentul fatidic!

Ceasul Apocalipsei: Doar două minute până la momentul fatidic!

26 Ian 2018   •   07:43
Ceasul Apocalipsei: Doar două minute până la momentul fatidic!

Ceasul Apocalipsei, care simbolizează iminenţa unui cataclism planetar, a fost dat înainte cu 30 de secunde şi indică doar două minute până la miezul nopţii, moment considerat fatidic pentru planetă.

 

Oamenii de ştiinţă din Chicago care realizează din 1947 încoace un studiu analitic care previzionează apropierea de sfârşitul lumii au decis să dea ceasul înainte din cauza unui risc sporit al unui conflict nuclear mondial şi a ”imprevizibilităţii” preşedintelui american Donald Trump.

Minutarul nu a mai fost atât de aproape de miezul nopţii din 1953, când Statele Unite şi Uniunea Sovietică testau bomba cu hidrogen.  ”Anul acesta, problema nucleară este din nou în centrul îngrijorărilor”, a declarat Rachel Bronson, preşedinta Bulletin of Atomic Scientists, care gestionează acest orologiu.

Ea a citat testele nucleare ale Coreei de Nord, un angajament sporit al Chinei, Pakistanului şi Indiei faţă de arsenalele lor nucleare şi ”imprevizibilitatea” care decurge din tweet-urile şi declaraţiile lui Trump.

De când a fost creat, în 1947, orologiul apocalipsei a fost repotrivit de 20 de ori, indicand două minute până la miezul nopţii în 1953 şi 17 minute în 1991, la sfârşitul Războiului Rece. În 2017, minutarul a fost mutat cu 30 de secunde, aratand două minute şi jumătate pana la sfarsitul lumii, iar oamenii de ştiinţă au invocat retorica şi acţiunile lui Donald Trump. În 2015 el a fost dat înapoi cu două minute, la ora 23.57, şi a rămas neschimbat în 2016.

Cercetatorii au explicat, atunci, acordul în dosarul nuclear iranian şi tratatul privind lupta împotriva modificărilor climatice de la Paris. OBSERVATOR

×