x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Ceață chimică” pe o plajă din Marea Britanie. Peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

„Ceață chimică” pe o plajă din Marea Britanie. Peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

28 Aug 2017   •   14:08
„Ceață chimică” pe o plajă din Marea Britanie. Peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Mai multe persoane au avut dificultăți de respirație, usturimi la ochi și stare de vomă, după ce un nor chimic galben a acoperit coasta de est a regiunii Sussex din Marea Britanie, duminică, scrie Daily Mail. Peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după apariția unei „cețe chimice”.

Plaja Birling Gap a fost evacuată duminică, iar autoritățile le-au sugerat localnicilor să închidă ușile și ferestrele, după ce norul a lăsat mai multe persoane cu simptome grave.

Martorii s-au plâns că au simțit miros de clor pe măsură ce ceața se apropia. „Am fost pe plaja din Eastbourne și eram pe cale să plecăm, când ochii au început să ne usture și să avem mâncărimi. Nu puteam să vedem și am crezut că s-a întâmplat asta pentru că am înotat în mare, dar pe măsură ce mergeam mai departe, toată lumea își ținea mâinile la ochi, iar o ceață a început să se ridice”, a spus una dintre victime, Rebecca Baldock.

Poliția Sussex a demarat o anchetă privind „ceața chimică”, a cărei cauză este încă necunoscută. Inițial, inspectorul șef al poliției din Sussex, Bruce Mathews, a speculat că norul ”a venit din unitățile industriale din Franța”, însă teoria a fost dezmințită. În trecut, nori de chimicale au fost împrăștiați din zone industriale din Europa, însă modelele meteorologice indică faptul că nu a fost cazul duminică, potrivit specialiștilor.

 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie ceata chimica birling gap