x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cecenii veniți să-l asasineze pe președintele Zelenski au fost aruncați în aer!

Cecenii veniți să-l asasineze pe președintele Zelenski au fost aruncați în aer!

de Şerban Mihăilă    |    27 Feb 2022   •   16:45
Cecenii veniți să-l asasineze pe președintele Zelenski au fost aruncați în aer!
Sursa foto: Hepta

Rusia și Cecenia au primit o lovitură de proporții, atunci când un convoi al forțelor speciale cecene, trimis pentru a-l asasina pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost aruncat în aer, scrie ediția online a publicației „Daily Mail”. Printre cecenii lichidați s-ar numără un general de temut, apropiat al președintelui Ramzan Kadîrov.

Unitatea militară cecenă - renumită pentru violența și abuzurile sale contra drepturilor omului – ar fi fost anihilată, după ce convoiul său, de 56 de tancuri, ar fi fost aruncat în aer lângă Hostomel, la nord-est de Kiev, de tiruri de rachete ucrainene, chiar în a doua zi a desfășurării cecenilor pe teritoriul Ucrainei.

Nu este clar câte persoane au murit - dar este posibil ca numărul acestora să fie de ordinul sutelor, precizează „Daily Mail”, care citează „The Kyiv Independent”.

Printre cecenii despre care se afirmă că ar fi fost uciși s-ar număra și generalul Magomed Tushaev. Acesta era comandantul brigăzii 141 a gărzii naționale motorizate - forța de elită a șefului statului cecen, Ramzan Kadîrov.

Tushaev fusese fotografiat alături de Kadîrov, ca semn al aprecierii de care el se bucura din partea regimului cecen. Acest regim a devenit cunoscut în Occident, după ce a vânat, torturat și ucis homosexuali.  Potrivit sursei menționate, se crede că președintele cecen și-ar fi vizitat forța de elită într-o pădure ucraineană, chiar înainte de presupusa moarte a membrilor acesteia.

Lichidarea escadronului terorist reprezintă o grea lovitură psihologică adusă eforturilor deocamdată zadarnice ale lui Vladimir Putin de a ocupa cât mai repede Ucraina. Unitatea de elită fusese trimisă pentru a-l captura sau a-l ucide pe Zelenski, în condițiile în care reputația ei sângeroasă ar fi băgat și mai multă teamă în inimile ucrainenilor asediați în Kiev.

Fiecare luptător primise un pachet de cărți cu fotografii ale oficialilor ucraineni, pe care ar fi trebuit să-i neutralizeze, mai precizează sursa citată.

„În final, Zelenski a scăpat nevătămat și a devenit un erou internațional pentru apelurile sale curajoase de pe linia frontului, în timp ce uciderea presupușilor săi asasini a provocat o rușine imensă și o durere generalizată în Cecenia!”, mai comentează publicația britanică.  

 

Citește și Kremlinul trimite 400 de mercenari pentru a-i asasina pe Zelenski și pe membrii guvernului de la Kiev 

 

Citește și Statele Unite avertizează: Putin are în vizor și alte țări în afara Ucrainei!

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski