x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cei cinci acuzaţi pentru comiterea atentatelor din 11 septembrie cer renunţarea la pedeapsa cu moartea

Cei cinci acuzaţi pentru comiterea atentatelor din 11 septembrie cer renunţarea la pedeapsa cu moartea

23 Oct 2013   •   16:04
Cei cinci acuzaţi pentru comiterea atentatelor din 11 septembrie cer renunţarea la pedeapsa cu moartea

Avocații celor cinci acuzați pentru comiterea atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001 au cerut să se renunțe la pedepsa cu moartea, făcând trimitere la Convenţia ONU împotriva torturii, care condamnă relele tratatemente suferite de clienţii lor în timp ce erau deţinuţi în închisori secrete.

Unul dintre avocați a vorbit despre obstacolele cu care s-au confruntat aceștia, în timp ce un altul a impresionat menționând cele ”183 de sesiuni de simulare a înecului”, citează Mediafax.

Însă judecătorul James Pohl i-a întrerupt, anunţând că relele tratamente pe care cei cinci acuzaţi le-ar fi îndurat în închisori secrete ale CIA, înainte de a fi transferaţi la Guantanamo, în septembrie 2006, constituie informaţii strict secrete şi vor fi abordate cu uşile închise.

Cei cinci acuzaţi de comiterea atentatelor din 11 septembrie riscă pedeapsa cu moartea pentru uciderea a 2.976 de persoane. Procesul lor nu va începe mai devreme de sfârşitul anului 2014.

×